PerfectColor - Metode i algoritmi za poboljšanje slika u boji u stvarnom vremenu

 

Sažetak projekta

Poboljšanje slika u boji je važan problem u mnogim primjenama obrade slike. Razvoj slikovnih senzora i sve veći zahtjevi tržišta za naprednim rješenjima temeljenim na tehnologiji obrade slike su glavni faktor rastuće važnosti tehnika za poboljšanje slika. Uz to algoritmi za obradu slike za ugradbene uređaje kao što su digitalne kamere imaju stroge zahtjeve za radom u stvarnom vremenu i hardverska ograničenja nametnuta specifičnim tehnologijama koje se koriste za ugradbene implementacije kao što je FPGA tehnologija. Većina metoda i algoritama objavljenih u literaturi nisu pogodni za rad u stvarnom vremenu zbog njihove složenosti ili jer nisu prikladni za hardver tako da su njihove hardverske implementacije presložene i ne mogu zadovoljiti stroge zahtjeve primjene za rad u stvarnom vremenu.

Sveukupni cilj ovog projekta je unaprijediti dva važna zadatka poboljšanja slika, postojanost boja i mapiranje intenziteta, koji se nalaze u mnogim ugradbenim sustavima kao što su digitalne kamere predlažući nove metode koje se mogu praktično implementirati i koje su sposobne za rad u stvarnom vremenu.

Glavni ciljevi ovog projekta su istraživanje i razvoj

  1. metoda za postizanje postojanosti boja u stvarnom vremenu
  2. metoda za mapiranje intenziteta u stvarnom vremenu.

Uz to se planira izraditi dva nova skupa ispitnih slika koji će sigurno imati utjecaj na cijelu istraživačku zajednicu za postojanost boja.