News

Profesori FER-a na listi svjetskih...

Istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD) objavila je ovogodišnju studiju o znanstvenoj citiranosti, listu koja rangira 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika, odnosno oko 210.000 najcitiranijih znanstvenika u svim disciplinama.

Objavljene su dvije liste: lista najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru i lista najutjecajnijih znanstvenika za 2022. godinu.

Na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za cjelokupnu znanstvenu karijeru nalazi se 75 hrvatskih znanstvenika, od kojih su četiri s FER-a. Akademik prof. dr. sc. Sven Lončarić rangiran je među 2% najcitiranijih znanstvenika u svijetu u području "Information & Communication Technologies", prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić za područje "Enabling & Strategic Technologies", prof. dr. sc. Dubravko Babić za područje "Physics & Astronomy" te prof. dr. sc. Silvio Hrabar za područje "Information & Communication Technologies".

Na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za 2022. godinu nalazi se 108 hrvatskih znanstvenika, a s FER-a je prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić u području "Enabling & Strategic Technologies".

Rad je u cijelosti dostupan ovdje.

Studija je koristila podatke iz Scopus baze koja mjeri utjecaj znanstvenika do kraja 2022. godine. Studija koja klasificira znanstvenike u 22 znanstvena polja i 174 grane.

Author: Sven Lončarić